T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / YEŞİLLİ - Zeytinli İlkokulu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Sayın Murad AKTUĞ Başkanlığımızı ziyaret etti

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Burhanettin DÖNMEZ Kurul üyelerimiz ve daire başkanlarımızın da hazır bulunduğu ziyarette 1926'da kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'nın ilk ve en köklü kurumu olan Talim ve Terbiye Kurulu'nun Bakanlığın bilimsel danışma organı olarak geçmişten günümüze yürütmekte olduğu temel işlevleri hakkında bilgi verdi.

Ülkemizin eğitim politikalarını geliştirme konusundaki başat rolünün yanı sıra, öğretmenlerin atamaya esas mezuniyet alanlarının tespiti, eğitim ve öğretim programlarıyla haftalık ders çizelgelerinin belirlenmesi, yazdırılan ve hazırlanan ders kitaplarının inceleme, değerlendirme ve onaylanması temel ve ortaöğretim düzeyindeki denklik işlemlerinin Kurul Başkanlığına bağlı olarak yürütülmekte olduğunu aktardı.

Gelişen teknolojinin yakından takip edilerek pek çok iş ve işlemin elektronik ortamda hızlı ve kolay yürütülmesini sağladıklarının altını çizen DÖNMEZ, en son önümüzdeki pazartesi günü tanıtımını yapacakları e-denklik modülünün bunun bir göstergesi olduğunu belirtti. İki ülke arasında her tür eğitim işbirliği konusunda yakın çalışmayı arzu ettiklerini belirtti.

KKTC Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Murad AKTUĞ ise konuşmasında KKTC'nin Türkiye'nin eğitim alanındaki gelişmelerini yakından takip ettiklerini, yavru vatan olarak 2023 vizyonundan ilham alarak 2030 vizyonunu geliştirdiklerini ifade etti. Ayrıca halen 180 çeşit ders kitabı ve öğretim materyalinin Türkiye Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sağlandığını, kendi özgün müfredat ve içerik geliştirme çalışmalarında da Türkiye'de üretilen içeriklerden ve özellikle EBA platformundan yararlandıklarını belirtti. Ayrıca özellikle yabancı dil eğitiminde dışa açık olduklarını dile getiren AKTUĞ, En son Londra dil okulları programlarını güncellediklerini ve KKTC'nin kuruluşundan bu yana geçen otuz yıllık süreçte eğitimde sürekli bir kalite arayışı yolculuğunda olduklarını, her konuda Türkiye'nin destek ve güvenini arkalarında hissettiklerini vurguladı.

KKTC Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Murad AKTUĞ Kıbrıs'ta Türkiye'nin uluslararası sınavlardaki yükselişinin ilgiyle izlendiğini ve kendilerinin de bu değerlendirme süreçlerine 50.000'i aşkın öğrencileriyle dahil olmayı arzu ettiklerini vurguladı. Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak" olarak tanımladığı hedefe dikkat çekerek eğitim süreçlerinde uluslararası kaliteyi mutlaka yakalamak ve geçmek durumunda olduklarını ifade etti.  Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'nın yeni lise tasarımı konusundaki çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten AKTUĞ, üniversiteye giriş sınavlarında ülkeler arası müfredatta birlik sağlanmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Başkanımız Prof. Dr. Burhanettin DÖNMEZ'in KKTC Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Murat AKTUĞ'a hediye takdimi ile program sona erdi.

09-01-202009-01-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.01.2020 - Güncelleme: 15.01.2020 22:27 - Görüntülenme: 341
  Beğen | 1  kişi beğendi