MARDİN / YEŞİLLİ - Zeytinli İlkokulu

Trafik ve İlk Yardım Haftası

Her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü ile başlayan ve devam eden haftasında (7-13 Mayıs) "Belirli Gün ve Haftalar" kapsamında kutlanan "Trafik Ve İlk Yardım Haftası"; 3. Sınıf Öğretmenimiz Sn. Ruken ÇELİK rehberliğinde, okulumuzun tamamına verilen eğitimden sonra, öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleşen programla kutlandı.

31-05-2022

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi, öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda, tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturulması, trafik kazalarına dikkat amacıyla her yıl mayıs ayının ilk cumartesi ile başlayan haftasında  (7-13 Mayıs) ülkemizde "Trafik ve İlk Yardım Haftası" kutlanmaktadır.

10-05-2022

Hafta kapsamında;

Okullarda öğrenci, öğretmenler, veli, okul gıda işletmecileri, güvenlik görevlileri, servis şoförlerinde ilk yardım kültürü oluşturmaya yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi,

Okul bahçeleri veya uygun alanlarda örnek vakalar oyunlaştırma (role-play) öğretim tekniği ile ilk yardım farkındalık çalışmalarının etkin bir şekilde uygulanması,

Öğrencilere farkındalık eğitimlerinde 6-10 yaş grubu için ''İlk Yardım Okulu Kahramanlar İş Başında'' kitabında yer alan içeriğin kullanılması, diğer yaş gruplarında ise ''Öğrenci Semineri" sunumunun kullanılması,

Veli ve paydaşlarımıza yönelik farkındalık eğitimlerinin temel düzeyinde ''Öğretmen/Veli Semineri'' Bakanlığımız kurumsal sunumunun kullanılması,

http://merkezisgb.meb.gov.tr adresine eklenen görsel, eğitsel, yönetsel yayın ve materyallerin kullanılması,

Yapılan etkinliklerin okulların web sayfasında kişisel verilerin korunması kanununa uygun olarak paylaşılması,

Yapılacak etkinliklerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezinden eğitim almış ve okul/ kurumun ilk yardım ekibinde görevlendirilen personelden destek alınması vb. çalışmalar yapılmıştır.

31-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-2022

Senaryolarla eğitimlerimiz pekiştirildi.

ÇOCUKLARDA KIRIKLARDA İLK YARDIM UYGULAMA SENARYOSU

KARAKTERLER

ÖĞRETMEN İBRAHİM: İlk yardım belgesi olan ve uygulayan kişi,

ÖĞRENCİ EGE: İlk yardım uygulanan kişi (14 yaşında, okul eşofmanı)

DİĞER KİŞİLER: 12öğrenci (eşofmanlı, 14 yaştalar)

YER: Okul bahçesi

ZAMAN: Öğle arası

Öğrenciler okul bahçesinde futbol oynuyorlar.

Ege'ye arkadaşı topu ayağından almak için çelme takar. Ege ön kolunun üzerine doğru yere düşer ve acıyla bağırır. (Yüzünde acı çekme ve korku ifadesi vardır.)

Bahçede bulunan öğretmen İbrahim koşarak yanına gelir.

Öğretmen İbrahim:-'Ege, iyi misin ?' der.

Öğrenci Ege: -'Kolum acıyor, hareket ettiremiyorum öğretmenim' der.

Öğretmen İbrahim, Ege'nin koluna bakar ve şekil bozukluğu olduğunu görür.

Öğretmen İbrahim Ege'nin kırılan ön kolunun bilek ve dirsek bölgesini içine alacak büyüklükte iki tahta parçasını her iki tarafına yerleştirir ve sargı beziyle bağlar. Ardından 112'yi arar ve bilgi verir: - 'Merhaba ben .............okulundan İbrahim öğretmen bir öğrencimiz kolunun üzerine düştü. Kolunda şekil bozukluğu var. Kırık olabilir. Ben atelle tespit yaptım.'der. Bir süre dinler ardından ambulansı bekliyoruz diyerek telefonu kapatır.

Öğrenci Ege: Teşekkür ederim öğretmenim. Kolumu sabitleyince daha iyi oldu.

Öğretmen İbrahim, Ege'ye - kendini daha iyi hissetmene sevindim der.

31-05-202231-05-202231-05-202231-05-2022

Bu anlamlı ve güzel program için emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, sağlıklı yaşamlar diliyoruz...

Yayın: 31.05.2022 - Güncelleme: 31.05.2022 11:23 - Görüntülenme: 467