Çocuk Edebiyatı ve Değerler Eğitimi, Okuma Kültürü Kongresi düzenlendi.

Çocuk Edebiyatı ve Değerler Eğitimi, Okuma Kültürü Kongresi düzenlendi.

06-09 Ocak tarihleri arasında geleneksel hâle dönüşen Adana İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Adana Bilim Sanat Merkezi iş birliğiyle "Çocukname-2/Çocuk Edebiyatı ve Değerler Eğitimi, Okuma Kültürü Kongresi" düzenlendi. 

14.01.2020 320

Çocuk edebiyatının seçkin yazarlarının ağırlandığı kongrede öğrenciler yazarlarla buluşup onlarla söyleşi ve sohbet etme fırsatı buldular. İlkokul ve ortaokul seviyesinde 4500 öğrenci, yazarlarımızın birbirinden güzel kitaplarını bir plan dâhilinde okudular ve okudukları kitaplar üzerinde yazarlarına sorular yönelttiler. 

 

Çocuk edebiyatında değerler eğitimi kapsamında okuma ve yazma kültürünü harmanlayarak kazanımlar gerçekleştirmeyi hedefleyen kongrede, söyleşi programlarının yanı sıra yazarlarla atölye programları da gerçekleştirildi. 33 başlık altında hazırlanan atölyelerde öncelikle farklı zekâ ve ilgi alanlarına sahip öğrencilere yönelik zenginleştirilmiş etkinlik planlarıyla disiplinler arası çalışmalar yapıldı. Atölyeler; resim, teknoloji, drama, STEM,  sinema, karikatür ve müzikle çeşitlendirildi. 900 öğrencinin etkin katılım sağladığı atölyelerde öğrenciler, okudukları kitapları yazarlarıyla birlikte çözümleyerek içindeki değerleri analiz ettiler, okuma alışkanlığı kazanarak eğlenerek öğrendiler.

Oturumlara katılan yazarlar:

Melike GÜNYÜZ, Mavisel Yener, Canan Tan, Gündüz Öğüt, Çağrı Gürel, Nur İçözü, Bestami Yazgan, Mustafa Yoğurtçu, Hidayet Karakuş, Buket Gülekoğlu, Reşat Gürel,  Mustafa Ökkeş Evren, Emin Doğan, Işık Öğütçü, Behiç Ak ve Yalvaç Ural, ÇOCUKNAME sohbetleriyle öğrencilere birbirinden güzel konuşmalar gerçekleştirdiler. 

Atölye ve Eğitmenler:

Mavisel Yener-Öykü Atölyesi, Gündüz Öğüt-Yazmayı Deneyimlemek Atölyesi, Neslihan Saltaş-Mitoloji ve Yazarlık Atölyesi, Doç. Dr. Başak Karakoç-Karakterlerin Gözünden Atölyesi, Nur İçözü-Tarihi Yazmak Atölyesi, Mustafa Yoğurtçu-Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Buket Gülekoğlu-Bilmece Yazma Atölyesi, Mustafa Ökkeş Evren- Değerli Kelimeler Atölyesi, Ali Raşit Karakılıç-Çocuk Hakları Karikatür Atölyesi, Reşat Gürel-Oyun ve Yazarlık Atölyesi, Emin Doğan-Doğayı Yazmak Atölyesi'nin yanı sıra ayrıca 3D Yazıcı İle Öykü Mekân Çalışması, Origamiden Kitap Karakterleri, Kısa Film Senaryosu Atölyesi, STEM ve Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Fotoğrafı Okumak Atölyesi, Çocuk Edebiyatında Değerli Karakterler Atölyesi, Fablları Stüdyomda Seslendiriyorum Atölyesi, Müziğin Öyküsü ve şiirin ritmi atölyesi, Dijital Öyküleme, Haiku Atölyesi, Taş Masallar Atölyesi, Üç Boyutlu Masallar Atölyesi, Karakterler Ve Duygular Atölyesi, Masal Küpleri Atölyesi, Tekerleme Yazma Atölyesi ve Oyunu, Şiir Drama Atölyesi, Ressamların Gözünden Yazarlık Atölyesi gibi birçok etkinlik ve atölye, öğrencilerin ilgilerine sunuldu.

10-01-202010-01-202010-01-202010-01-202010-01-202010-01-202010-01-202010-01-202010-01-2020